Drošības policija, veicot kratīšanu nacionālboļševiku sabiedriskās organizācijas "Pobeda" ("Uzvara") līdera Vladimira Lindermana dzīvesvietā, viņa civilsievai piederošajā dzīvoklī, atradusi krēslā paslēptu 400 gramus trotila briketi, aģentūra LETA uzzināja tiesībsargājošās iestādēs.
Drošības policijā šo informāciju ne noliedza, ne arī apstiprināja.

Savukārt Lindermans laikrakstam "Vestji segodņa" sacījis, ka pie viņa mājās notikusi kratīšana, par ko viņam pavēstījusi sieva. No kāda "uzgriezta" krēsla izņemta kaut kāda "paciņa".

Lindermans laikrakstam paudis, ka viņš nekad neko tādu nesot slēpis un pat dokumentus glabājot citās vietās. Viņš pieļāva, ka atrasto "paciņu" kāds tur speciāli ielicis.

Jau ziņots, ka Drošības policija trešdien veica virkni kratīšanu krimināllietas ietvaros, kas tika ierosināta saistībā ar Mangaļsalā atrastajām skrejlapām un trotilu. Kratīšanās, kas tika veiktas nacionālboļševiku darba un dzīvesvietās Rīgā un Daugavpilī, kā arī organizācijas galvenajā mītnē, policija atrada 400 gramus trotila, divus detonatorus, deviņas patronas, šaujamieroci, kā arī datortehniku un citus priekšmetus, kas varētu būt kā lietiskie pierādījumi krimināllietā.

Pēc kratīšanām policija sākotnēji aizturēja deviņus "Pobeda" pārstāvjus, savukārt organizācijas līderi Lindermanu izsludināja starptautiskā meklēšanā. Drošības policija lūdza Interpola palīdzību, lai noskaidrotu Lindermana atrašanās vietu Krievijā.

Meklēšanā izsludinātais Lindermans policijas veiktās kratīšanas un organizācijas biedru aizturēšanu uzskata par Krievijas un Latvijas specdienestu pret viņu vērstu operāciju, kas saistītas ar viņa uzstāšanos Eduarda Ļimonova tiesā Saratovā, kur viņš liecinājis par labu Ļimonovam.

Vakar Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa apcietināja trīs no septiņiem aizdomās par nelikumīgu sprāgstvielu un ieroču glabāšanu aizturētajiem nacionālboļševiku pārstāvjus, savukārt policija šodien atbrīvoja pārējos četrus nacionālboļševikus.

Viņiem policija piemērojusi drošības līdzekli - parakstu par dzīves vietas nemainīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!