Foto: Valsts policija

Šonedēļ Valsts policijas (VP) Preiļu iecirkņa darbinieki Līvānos likvidējuši nelikumīga alkohola ražotni, savukārt Rušonas pagastā - nelikumīgu akcīzes preču tirdzniecības vietu, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Ksenija Belova.

VP Preiļu iecirkņa policisti ieguva informāciju, ka Līvānos, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. 11. aprīlī likumsargi veica kratīšanu kāda 1979. gadā dzimuša vīrieša īpašumā.

Apskatot aizdomās turētā garāžu, policisti konstatēja, ka tajā notiek nelikumīga alkohola ražošana, norāda VP. Kopumā kratīšanas laikā konfiscēts ap 50 litriem gatavās produkcijas - kandžas, pudeles, kas izmantojamas alkohola fasēšanai, ka arī dažādas alkohola ražošanā izmantotās ierīces. Turpat notikuma vietā tika aizturēta arī iespējamā vainīgā persona.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, likumpārkāpējs šo alkoholu plānoja realizēt nelikumīgu akcīzes preču tirdzniecības vietās jeb "točkās". Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajam par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Savukārt pārbaudot ziņas, ka kādā no Rušonas pagasta privātmājām, iespējams, notiek nelikumīgu alkoholisko dzērienu tirdzniecība, policisti veica norādītās mājas apskati. Kratīšanas laikā 1939. gadā dzimušās sievietes dzīvesvietā kopumā konfiscēti 70 litri brāgas un astoņi litri gatavās produkcijas – kandžas.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Savukārt aizturētajai sievietei par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. VP norāda ka pašlaik tiek pārbaudīta arī citu personu saistība ar šo noziedzīgo nodarījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!