Foto: F64
Izmeklētāji, iespējams, filmējuši bijušo "Latvijas dzelzceļa" valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni Igaunijā, tostarp kukuļošanas brīdi, liecina LTV raidījuma "Panorāma" rīcībā esošā informācija.

Kā vēsta raidījums, tad izmeklētāju rīcībā ir videomateriāls, kurā redzams, kā vīrietis pienāk pie automašīnas "Audi A8", ar kuru brauca Magonis, un bagāžas nodalījumā ieliek maisiņu, kurā, iespējams, bijusi nauda. Bagāžnieku atver Magonis.

Jau vēstīts, ka KNAB aizturējis bijušo LDz šefu Magoni un ierosinājis kriminālprocesu par kukuļņemšanu. Latvijas Televīzija iepriekš vēstīja, ka ap 500 tūkstošu eiro kukulis atrasts Magoņa automašīnā, kad viņš atgriezies no Igaunijas.

Osinovskis iepriekš savu saistību ar tā dēvēto "Magoņa lietu" noliedzis. Tiesa Magonim kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Lai gan Uģis Magonis ar akcionāra lēmumu ir atbrīvots no valstij piederošā "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) valdes priekšsēdētāja amata, no uzņēmuma prezidenta amata viņš ir atstādināts uz izmeklēšanas laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!