Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kratīšanu veicis uzņēmuma "Latvijas autoceļa uzturētājs" nu jau bijušās valdes locekles kabinetā, ziņo Latvijas Televīzija (LTV).

Jau vēstīts, ka trešdien, 4. aprīlī, KNAB veicis kratīšanu VAS "Latvijas Autoceļu uzturētājs" (LAU). Pats KNAB procesuālās darbības nekomentēja.

Uzņēmuma vadība LTV nekomentēja, vai kratīšanas laikā izņemti kādi objekti un kurās konkrēti biroja telpās KNAB izmeklētāji darbojušies, taču LTV rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka kratīts uzņēmuma līdzšinējās valdes locekles un igauņu miljonāra Oļega Osinovska dzīvesbiedres Anastasijas Udalovas kabinets.

Jau ziņots, ka Udalova ar 3. aprīļa LAU padomes sēdes lēmumu atsaukta no uzņēmuma valdes. Viņa iepriekš skaidroja, ka LAU valdes atstāšana ir skaidrojama ar personīgiem iemesliem.

Uzņēmuma valdes loceklis Raitis Nešpors LTV apstiprināja, ka KNAB izmeklētāji LAU telpās ieradušies 4. aprīlī, ap pulksten 11 un projām devušies tikai pēcpusdienā. Uzņēmumam un darbiniekiem nekādi ierobežojumi neesot noteikti. "Iemesls tika minēts, bet diemžēl, kā tas tādos gadījumos ir, parakstīts dokuments, ka šo informāciju nevar sniegt, līdz ar to neko komentēt vairāk es nevaru," sacīja Nešpors, piebilstot, ka var apliecināt, kopš ieņem valdes priekšsēdētāja amatu uzņēmums nelikumīgās darbībās nav iesaistījies.

Nešpors ir uzņēmuma vadītājs kopš pagājušā gada rudens, kad nomainīja Vladimiru Kononovu. Kononovs LTV apstiprināja, ka KNAB sazinājies arī ar viņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!