Foto: Shutterstock

Aizvadītas nedēļas nogalē Ludzā, Tālavijas ielā, Valsts policija reģistrējusi divus ceļu satiksmes negadījumus, kurus izraisījuši iereibuši autovadītāji, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Viens no negadījumiem noticis 30.janvāra vakarā. 1991.gadā dzimis "Volkswagen" spēkrata vadītājs iebraucis mājas nožogojumā. Likumsargi noteikuši, ka vīrietis vadījis automašīnu bez autovadītāja apliecības un 2,03 promiļu reibumā.

Policija norāda, ka par to personai draud kriminālatbildība.

Otrs līdzīga rakstura negadījums noticis naktī uz 1.februāri. Turpat, Tālavijas ielā, avāriju izraisījis 1989.gadā dzimis "Nissan" markas automašīnas vadītājs. Pie stūres atrodoties 1,71 promiļu reibumā, autovadītājs nav ticis galā ar automašīnas vadību un nobraucis no ceļa. Negadījumā bojāts kiosks, ceļa zīme un smilšu kaste.

Tāpat 1.februārī divu automašīnu sadursmes rezultātā cietuši divi cilvēki.

Negadījums noticis ap pulksten 14:45 Aglonas novada Kastuļinas pagastā. 1968.gadā dzimis "Volkswagen" vadītājs nav spējis novadīt spēkratu un sadūries ar pretī braucošo "Audi". Avārijā cieta "Volkswagen" vadītājs un automašīnas "Audi" pasažieris - 1947.gadā dzimis vīrietis.

Abi vīrieši nogādāti slimnīcā.

Kopumā janvārī Latgalē apturēti 56 automašīnu un velosipēdu vadītāji alkohola reibumā. Stiprākais reibums konstatēts diviem automašīnu vadītājiem – abi pie tūres bija sēdušies 3,22 promiļu reibumā.

Vienu no autovadītājiem likumsargi bija apturējuši Līvānos, bet otru - Ludzā.

Valsts policija norāda, ka Līvānos apturētais vadītājs pie automašīnas stūres bija sēdies ne tikai stiprā reibumā, bet arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!