Foto: Valsts policija

Pagājušajā sestdienā, 12. maijā, Valsts policijas Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti aizturējuši garnadzi, kurš Sarkandaugavā vīrietim no rokām izrāvis maku, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

12. maijā pēc pulksten 17 kāds vīrietis uzrunājis garāmgājēju, lūdzot palīdzēt atrast konkrētu adresi. Sarunas laikā garnadzis pamanījis, ka vīrietis tur rokās maku un, izmantojot izdevību, izrāvis to un meties bēgt.

Skrienot projām, aizdomās turētais no maka izvilcis papīra naudu un nometis maku zemē. Cietušais vīrietis, apzinoties notikušo, mēģinājis panākt garnadzi, taču tas nav izdevies.

Netālu no notikuma vietas garām braukusi policijas ekipāža, kuru cietušais apstādinājis un izstāstījis par notikušo policistiem. Drīz vien likumsargi pa karstām pēdām aizturējuši aizdomās turēto vīrieti, kuru nogādājuši policijas iecirknī.

1979. gadā dzimušais aizturētais vīrietis iepriekš ir bijis sodīts par smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, kas sākotnēji kvalificēts pēc 176. panta 1. daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!