Foto: Valsts policija
Svētku brīvdienās, 17.novembrī, ap pulksten 4:00 no rīta, policija Madonas novadā pa autoceļu Barkava – Lubāna dzinusies pakaļ "VW" automašīnai, kurai pie stūres bija sēdies 16 gadu vecs jaunietis alkohola reibumā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Jaunietis sācis bēgt pēc likumsargu prasības apturēt transporlīdzekli. Policija jaunieša izelpā konstatēja 2,17 promiles alkohola. Tā kā puisis ir nepilngadīgs, viņam nav arī autovadītāja apliecības.

Pret jaunieti ierosināts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola ietekmē. Par šo pārkāpumu puisim draud brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Kopumā svētku brīvdienās no 14.novembra līdz 19.novembrim uz Vidzemes ceļiem pieķerti 23 mehānisko transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres sēdušies alkohola reibumā. No tiem 11 bijuši velosipēdu vadītāji un 12 automašīnu vadītāji.

Visvairāk iereibušo vadītāju bijis Madonas iecirkņa apkalpojamā teritorijā – pieķerti 3 šoferi, Cēsu, Limbažu, Alūksnes un Valmieras teritorijā – 2 un viens Valkas iecirkņa apkalpojamā teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!