Foto: F64

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirknis 25. februārī saņēmis informāciju par kādu pazudušu Itālijas pilsoni, kura bija ieradusies Latvijā, lai piedalītos slēpošanas sacensībās, bet pēc tam pazudusi. Sievieti 26. februāra naktī izdevies atrast 47 kilometrus no pilsētas.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka Madonas iecirknī ap pulksten 16 saņemta informācija, ka no Smeceres sila, kurā notikušas slēpošanas sacensības "Tautas slēpojums Madona 2017", pazudusi 1990. gadā dzimusi Itālijas pilsone.

Sieviete Madonā ieradusies kopā ar astoņu cilvēku delegāciju no Itālijas, lai piedalītos Eiropas meža darbinieku 49. čempionātā biatlonā. Policija sākusi personas meklēšanu, iesaistot gandrīz visus Madonas iecirkņa policijas darbiniekus, kā arī Vidzemes reģiona pārvaldes speciālo uzdevumu vienību un Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldi.

Savu palīdzību nekavējoties piedāvājuši arī Nacionālie bruņotie spēki un Valsts robežsardze. Noderīgu informāciju sniedzis sporta un atpūtas bāzes "Smeceres sils" vadītājs Gunārs Ikaunieks, kā arī Madonas veikalu, kafejnīcu, viesnīcu, iestāžu darbinieki.

Meklēšanas pasākumos iesaistījušies kopumā 19 Zemessardzes 25. kājinieku bataljona zemessargi un 35 brīvprātīgie civiliedzīvotāji. Tāpat policijai palīdzējusi tulce, kura visu diennakti tulkojusi no itāļu valodas uz latviešu valodu.

Neskatoties uz diennakts tumšo laiku un meža apvidu, visi iesaistītie pārmeklējuši lielu meža masīva teritoriju. Sievieti policijai izdevies atrast 26. februāra naktī, pulksten 1.45 Pļaviņu apvidū.

Sieviete kājām bija nogājusi šo attālumu, ejot pa dzelzceļa sliedēm. Sieviete atrasta 47 kilometrus no Madonas un 26. februāra rītā nogādāta Rīgas starptautiskajā lidostā, lai kopā ar saviem kolēģiem dotos mājās.

Sākotnēji policija ziņoja, ka sieviete no savas grupas nošķīrusies ar mērķi izdarīt pašnāvību, taču pēcāk informēja, ka viņas rīcības motīvi nav zināmi un informācija par pašnāvības mēģinājumu izmeklēšanā nav apstiprinājusies.

Jaunās sievietes vecāki telefoniski izteikuši pateicību policistiem. Savukārt likumsargi pateicas visiem, kuri piedalījās sievietes meklēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!