Foto: LETA

Bijušā "Latvijas Dzelzceļa" valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa krimināllieta tiesā varētu nonākt jau šajā rudenī, ceturtdien LNT raidījumam “900 sekundes” pauda ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Vēlākais šī krimināllieta tiesā nonākšot līdz gada beigām, pārliecināts ģenerālprokurors, kurš tāpat atzina, ka prokuratūra apņēmusies šajā lietā savu lēmumu pieņemt līdz nākamajai trešdienai, 6. jūlijam.

Pats Magonis lietā liecības nav sniedzis, taču tās esot viņa tiesības, uzsvēra Kalnmeiers.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka šonedēļ Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) informēja, ka nosūtījis Ģenerālprokuratūrai krimināllietas materiālus, rosinot sākt kriminālvajāšanu pret VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) bijušo valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni par aptuveni 500 000 eiro kukuļa pieņemšanu.

KNAB pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrojis, ka valsts amatpersona pieņēmusi kukuli no privātpersonas saistībā ar LDz meitasuzņēmuma "LDz ritošā sastāva serviss" (LDz RSS) iepirkumu. KNAB izmeklētājs ierosina saukt pie kriminālatbildības LDz valdes priekšsēdētāju par kukuļa lielā apmērā pieņemšanu pēc Krimināllikuma 320. panta 3. daļas. Savukārt kādu privātpersonu rosināts saukt pie kriminālatbildības par kukuļa došanu valsts amatpersonai par lēmuma pieņemšanu uzņēmuma interesēs pēc Krimināllikuma 323. panta 2. daļas.

Tāpat jau vēstīts, ka Magonis tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā ar LDz meitasuzņēmuma "LDz RSS" daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim piederošā uzņēmuma "Skinest".

Igaunijas prokuratūras pārstāve Kadrija Tammaja iepriekš apstiprinājusi, ka Latvijas prokuratūra lūgusi palīdzību Igaunijas Drošības dienestam un Igaunijas ģenerālprokuratūrai saistībā ar Magoņa lietu. Savukārt Ģenerālprokuratūrā iepriekš skaidrots, ka Starptautiskās sadarbības nodaļas virsprokurore nav komentējusi, vai Latvijas prokuratūra lūgusi palīdzību Igaunijas tiesībsargājošajām iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!