Liepājā aizturētā maršruta taksometra vadītāja, 1969.gadā dzimušā Ivo L. organismā konstatētas trīs promiles alkohola, šādā alkohola reibumā viņš pārvadāja pasažierus, informē Liepājas Ceļu policijas priekšniece Anita Pusaudze.
Aizturētajam noformēts protokols pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 124.panta par atrašanos alkohola reibumā pie stūres, par ko iespējamais sods ir no Ls 300 līdz 450 vai autovadītāja tiesību atņemšana uz laiku no 12 līdz 36 mēnešiem.

Otrdien plkst.20.42 Pašvaldības policijā kāda satraukta sieviete sūdzējās, ka maršruta taksometra vadītājs pasažierus pārvadājot, pats būdams alkohola reibumā. Ceļu policija vainīgo aizturēja.

Pēc Pusaudzes teiktā, šis ir pirmais gadījums Liepājā, kad tiek aizturēts maršruta taksometra šoferis, kurš alkohola reibumā pilda darba pienākumus.

SIA "Liepājas tūre" direktors Jānis Beļaks aģentūrai LETA šodien sacīja, ka vadītāju Ivo L. nekavējoties esot atlaidis no darba par uzticības zaudēšanu. Ivo L. esot pieņemts darbā pirms divām nedēļām un ir bijis iepazīstināts ar visiem darba drošības noteikumiem.

Beļaks sava bijušā darbinieka rīcību vērtēja kā galēji bezatbildīgu, īpaši pašreizējā bezdarba apstākļos.

SIA "Liepājas tūre" Liepājā apkalpo 5.maršrutu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!