Foto: Publicitātes foto

Martā uz Latvijas ceļiem bojā gājis nav neviens cilvēks, taču kopējā statistika 2015.gadā līdz šim nav iepriecinoša, intervijā Latvijas Radio atzina Valsts policijas pārstāvis Normunds Krapsis.

Kopējais bojā gājušo skaits līdz šim salīdzinājumā ar analoģisku periodu pērn ir palielinājies par sešiem cilvēkiem. 2015.gadā uz ceļiem dzīvības zaudējuši 30 satiksmes dalībnieki, bet reģistrēti kopumā 1465 satiksmes negadījumi.

Februārī uz ceļiem miruši astoņi cilvēki, bet vistraģiskākais bijis janvāris, kad uz ceļiem dzīvību zaudējuši 22 cilvēki.

Krapsis atzina, ka ar mērķi samazināt satiksmes negadījumu skaitu turpinās aktīvs Ceļu policijas darbs, kā arī sabiedrības izglītošana. Tāpat savu ieguldījumu ceļu satiksmes uzlabošanā sniedz fotoradari. Vienlaikus Krpasis atzina, ka nav iespējams apgalvot, ka, piemēram, līdz ar sodu palielināšanu samazinājies dzērājšoferu skaits ir samazinājies.

Savukārt attiecībā uz fotoradaru preventīvo efektu Krapsis minēja, ka to būs iespējams analizēt brīdī, kad tie uz Latvijas ceļiem būs darbojušies jau vismaz pusgadu. Viņš norādīja, ka tiem darbojoties vien mēnesi būtiskus secinājumus izdarīt ir grūti. Vienlaikus Valsts policijas pārstāvis atzina, ka vidējais braukšanas ātrums posmos, kuros ir aktivizēti fotoradari, ir samazinājies, norādot, ka pagaidām uz Latvijas ceļiem aktīvi ir astoņi fotoradari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!