Foto: DELFI
Ceturtdien pie kāda zēna Mārupē piebraucis balts mikroautobuss un aicinājis bērnu iekāpt transportlīdzeklī, taču zēns atteicies un no notikuma vietas aizbēdzis, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijā (VP). Informācija par šo notikumu ātri izplatījusies sociālajos tīklos un ar ierakstu, kurā izklāstīts notikušais dalījušies jau vairāk nekā četrsimt cilvēku.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja VP, pie zēna piebraucis balts mikroautobuss, kurā sēdošais vīrietis zēnam vaicājis: "Vai tu brauksi ar mums?" Puika svešiniekam atteicis un aizskrējis prom.

Saistībā ar notikušo sākta pārbaude, lai noskaidrotu lietas apstākļus. Tiek veikti operatīvie pasākumi, tostarp, pētīti novērošanas kameru video ieraksti, lai noskaidrotu, kas tas par auto un braucēju.

VP aicina atsaukties iedzīvotājus, kuriem varētu būt informācija par šo gadījumu vai personām, kas bijušas baltajā mikroautobusā, zvanot uz Olaines iecirkņa dežūrdaļas tālruņa numuru 67950255 vai arī 110.

Sociālajā tiklā "Facebook" izplatījies paziņojums, kurā notikušais tiek dēvēts par "mēģinājumu nolaupīt skolnieku", tajā arī teikts, ka vecāki bērnu bija sagatavojuši, tādēļ viņš zinājis, kā reaģēt. Ieraksta autore arī aicina būt uzmanīgiem un pieskatīt savus bērnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!