Foto: LETA
Ceturtdien, 27. aprīlī, Brasas iecirkņa policistiem izdevies atrast divus mēnešus vecu zīdaini, kuru bērna māte slēpusi no bāriņtiesas darbiniekiem. Māte, kura bijusi vairā nekā trīs promiļu reibumā, sastapta kopā ar zīdaini.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka bāriņtiesa vērsusies pie likumsargiem saistībā ar tās redzeslokā nonākušu ģimeni, kurā aug divi bērni – divus mēnešus veca meitenīte un piecus gadus vecs zēns. Māte esot atteikusies sniegt informāciju par zīdainīša atrašanās vietu, tāpēc bāriņtiesas darbinieki nolēmuši vērsties policijā.

Policisti sākuši bērnu meklēt, līdz beidzot viņu atraduši pie mātes, kura bijusi stiprā alkohola reibumā, bet kopā ar zīdaini izgājusi uz ielas. Pārbaudē konstatēts, ka sieviete bijusi 3,8 promiļu reibumā. Uzreiz pēc atrašanas zīdainis nogādāts slimnīcā veselības pārbaudei.

Patlaban nav zināms, kur meitenīte atradusies brīdī, kad bāriņtiesas darbinieki pārbaudījuši ģimeni tās dzīvesvietā, skaidro likumsargi.

Valsts policijas un bāriņtiesas darbinieki pieņēmuši lēmumu no bērnudārza izņemt arī otru sievietes bērnu – piecus gadus veco zēnu. Zēns nogādāts sociālās aprūpes dienestā.

Nevienam no bērniem nav konstatētas veselības problēmas.

Pret 1987. gadā dzimušo sievieti ir sāktas divas administratīvās lietvedības. Viena par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu, bet otra par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskā vietā. Saistībā ar abiem pārkāpumiem tiek izteikts brīdinājums vai uzlikts naudas sods līdz 140 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!