Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Rīgas pašvaldības policija 1. decembrī saņēmusi informāciju no kāda pusaudža, kurš ziņojis par vardarbību ģimenē no mātes puses. Savukārt pusaudža māte apgalvojusi, ka dēls sadusmojies par to, ka viņa atņēmusi planšeti, jo viņš skatījies erotiska rakstura filmas.

Portālu "Delfi" informēja, ka 1. decembrī īsi pēc pulksten 19 Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes dežūrdaļā vērsies kāds zēns, kurš likumsargiem pastāstīja, ka māte izturas agresīvi pret viņu un mazo māsiņu. Uz pusaudža dzīvesvietu nosūtīta ekipāža apstākļu pārbaudīšanai.

Ierodoties norādītajā adresē, zēns policistus ieaicinājis dzīvoklī. Mājoklī sastaptā māte policistiem apgalvojusi, ka dēls sadusmojies, jo notikuma dienā viņa dēlam atņēmusi planšeti. Sieviete skaidrojusi, ka 13 gadus vecais zēns interneta plašumos skatījies erotiska rakstura filmas. Tas arī bijis iemesls kāpēc viņa atņēmusi planšeti. Arī policistu klātbūtnē sieviete dēlu kauninājusi par izrādīto interesi intīmjautājumos, skaidrojot, ka viņš tam esot par jaunu.

Pusaudzis nokāris galvu un ar asarām acīs atzinis, ka mātes pieminētie notikumi tik tiešām bijuši, tomēr viņš policijā vērsies pēc palīdzības, jo māte regulāri kliedzot uz māsiņu un viņš redzējis, kā bērnu sit.

Sākotnēji māte apgalvojusi, ka tā esot tikai dēla atriebība par planšetes atņemšanu, tomēr vēlāk sarunas laikā atzinusies, ka divus gadus vecajai meitenītei iesitusi pa seju. Iemesls fiziskajai vardarbībai bijusi bērna tuvošanās krāsnij.

Tikmēr viens no policistiem apsekojis kaimiņus, kuri apstiprinājuši, ka no mājvietas visai bieži dzirdami sievietes kliedzieni un bērna raudāšana.

Zēns skaidrojis, ka vēlas palikt ģimenē, tomēr uztraucas par mazās māsiņas drošību. Policijas ierašanās laikā meitenīte cieši gulējusi gultā. Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri redzamus miesas bojājumus nekonstatēja. Ņemot vērā zēna sniegto informāciju, ārsti ieteikuši meitenīti nogādāt slimnīcā plašākiem izmeklējumiem.

Pārrunu laikā ar bērnu māti nekas nav liecinājis, ka viņa būtu alkohola reibumā. Arī dzīvoklis bijis kārtīgs un ledusskapī glabājusies pārtika bērniem. Līdzi uz ārstniecības iestādi devusies arī māte un zēns. Ar sievieti veiktas pārrunas par audzināšanas metodēm.

Informācija nodota Valsts policijai, Rīgas bāriņtiesai, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!