Foto: https://twitter.com/egupuix
Trešdienas vakarā mazizmēra lidmašīnas avārijā Jelgavā gājis bojā tās pilots, Tukuma iedzīvotājs.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, vakar īsi pēc plkst.20 pļavā Jelgavā, Slokas ielā nogāzusies divvietīga lidmašīna.

Negadījumā gājis bojā tās pilots, aptuveni 45 gadus vecs vīrietis.

Kā informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece, bojā gājis 1969.gadā dzimis vīrietis no Tukuma, kurš lidaparātā bija viens. Policija skaidro, vai vīrietis savu lidaparātu uzglabāja Jelgavā vai bija atlidojis no Tukuma.VP par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 21.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret satiksmes drošību. Izmeklēšanā nozīmētas ekspertīzes.

Kā intervijā Latvijas Televīzijai pastāstīja Civilās aviācijas aģentūras vadītājs Māris Gorodcovs, lidaparātā tās pilots bijis viens pats.

Civilās aviācijas aģentūras vadītājs informēja, ka avarējis pašbūvēts "Jodel" tipa koka un auduma jauktas konstrukcijas lidaparāts, aprīkots ar motocikla dzinēju. Šādi lidaparāti pasaulē ir plaši izplatīti, iespējams, tā ir pati izplatītākā lidmašīna pasaulē.

Šāda tipa lidmašīnas ir viegli vadāmas. Šādas lidmašīnas var uzbūvēt arī nespeciālisti bez attiecīgas izglītības. Latvijā uzbūvētas vairākas "Jodel" tipa lidmašīnas.

Pēc Gorodcova rīcībā esošās informācijas, lidmašīnas būvniecības process ticis kontrolēts, tomēr, iespējams, ka tā nav bijusi attiecīgi reģistrēta un nav nokārtotas visas nepieciešamās formalitātes tās lidojumiem.

Civilās aviācijas aģentūras pārstāvji pārbaudīs arī neoficiālu informāciju, ka lidmašīna, iespējams, avarējusi arī iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!