Foto: Pixabay

Augustā uz Latvijas ceļiem satiksmes negadījumos bojā gājuši 28 cilvēki, informē Valsts policija.

Visa gada laikā nevienā citā mēnesī nav bijis tik liels bojā gājušo skaits.

"Lai arī ceļu satiksmes negadījumu skaita pieaugums vasarā vērojams ik gadu, tomēr šī gada augusts izvērties par vienu no traģiskākajiem mēnešiem," sacīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Policijai vēl nezināmu iemeslu dēļ šajos negadījumos cietušie autovadītāji, netika galā ar automašīnas vadāmību un nobrauca no ceļa vai iebrauca pretējā braukšanas joslā. Traģisko negadījumu apstākļus policija vēl skaidros, taču sākotnējā informācija norāda uz iespējamu pārgalvību, bezatbildību pret savu un līdzcilvēku drošību, kā arī atsevišķos gadījumos uz nogurumu, norāda policijas pārstāvis.

Starp bojāgājušajiem ir arī bērni. Vecumā līdz 14 gadiem dzīvību satiksmes negadījumos zaudējuši trīs bērni, bet vecumā no 15 līdz 18 gadiem - četri jaunieši.

Jau vēstīts, ka 30. augustā Kuldīgas novada Kurmāles pagastā avārijā gāja bojā trīs cilvēki, tāpat trīs cilvēki zaudēja dzīvību 26 .augustā Gulbenes novada Rankas pagastā, saduroties vieglajam auto un kravas mašīnai, kuras vadītājam bija atņemtas tiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!