Foto: LETA

Mēneša laikā slimnīcā nonākuši divi bērni, kas guvuši traumas Centra sporta kvartāla bērnu rotaļu laukumā, norādīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

Viens no bērniem lauzis abas rokas, bet otrs bija guvis cita veida traumu.

No pulksten 8 līdz pulksten 16 Centra sporta kvartāls galvenokārt ir paredzēts Rīgas Centra humanitārās vidusskolas audzēkņu aktivitātēm, bet no pulksten 16 tas ir brīvi pieejams ikvienam interesentam.

"Visas dienas garumā laukumā strādā uzraugi, kuri 19 kamerās seko līdzi laukumā notiekošajam un ar mikrofona palīdzību informē par pamanītajiem kārtības un drošības pārkāpumiem," skaidroja Centra sporta kvartāla direktore Inese Ļubinska.

Viņa norādīja, ka laukumā ir stingri drošības noteikumi, piemēram, skeitparkā un velosipēdiem paredzētajā teritorijā aizliegts atrasties bez ķiverēm. Tiklīdz kāds bērns bez ķiveres tur tiek pamanīts, laukuma dežuranti individuāli vai skaļrunī uz to norādot. Tāpat rosību laukumā uzmana arī sētnieki un dežuranti un laukums tiekot apsargāts arī nakts stundās.

"Visi mūsu darbinieki ir labi pamanāmi - viņiem ir luminiscējošas vestes ar uzrakstu "Centra sporta kvartāls", un sliktos laikapstākļos apmeklētāji tiek sevišķi mudināti ievērot piesardzību uz dažādajām konstrukcijām," apgalvo direktore.

Viņa norādīja, ka neapšaubāmi lielā daļa atbildības par bērnu drošību ir jāuzņemas vecākiem, ne vien laukuma darbiniekiem. "Pieredze rāda, ka vecāki nereti atved bērnu uz rotaļu laukumu, nosēžas uz soliņa un iegrimst telefonos. Protams, ka tajā brīdī bērns no viņu redzes loka pazūd, bet ir jāsaprot, ka darbinieki nekad nespēs izsekot visu bērnu darbībām," uzsvēra Ļubinska.

Viņa mudināja vecākus rūpīgāk sekot līdzi savu atvašu aktivitātēm, kā arī laikus sagatavot viņus sporta laukuma apmeklējumam - iegādāties nepieciešamo aizsargekipējumu un informēt viņus par drošības noteikumiem, lai nākotnē varētu izvairīties no līdzīgiem negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!