Foto: LETA
Mežaparka bānīša sabrauktā bērna lietā apsūdzēto Viesturu Rieri Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa atzinusi par vainīgu un nolēmusi sodīt ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu, kā arī transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu uz trīs gadiem, informēja tiesā.

Soda izciešana tiks skaitīta no aizturēšanas brīža pēc sprieduma likumā spēkā stāšanās dienas.

Tāpat tiesa lēmusi, ka Rierim būs jāmaksā kompensācijas diviem cietušajiem attiecīgi 6200 eiro un 5240 eiro apmērā.

Pilns spriedums lietā būs pieejams 27. jūnijā, un to varēs pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Jau ziņots, ka Mežaparkā zem izklaides vilcieniņa 2014. gada 9. martā pakļuva 2007. gadā dzimis bērns, kurš no gūtajām traumām nomira.

Lietā apsūdzēts 1944.gadā dzimušais Rieris. Izmeklēšanas laikā veiktas vairākas ekspertīzes, analizēti novērošanas kameru ieraksti, kā arī uzklausīti aculiecinieki un izvērtēti citi apstākļi.

Pret vīrieti apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 260. panta 2. daļas – par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Prokurors tiesu debatēs apsūdzētajam prasīja reālu brīvības atņemšanu uz gadu, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu uz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!