Zemgales apgabaltiesas tiesnese Velta Silamiķele diviem tā dēvētajā "Jūrmalgeitas" lietā apsūdzētajiem uzņēmējam Germanam Milušam un bijušajam Jūrmalas mēram Jurim Hlevickim piektdien piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem ar mantas konfiskāciju.
Savukārt trešajam apsūdzētajam Gvido Volburgam, kurš vienīgais atzina savu vainu pastrādātajā noziegumā, tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz trim gadiem ar pārbaudes laiku uz trim gadiem.

Hlevickis tika apcietināts tiesas zālē, bet Milušs piektdien uz tiesas sprieduma nolasīšanu nebija ieradies.

Piektdien tiesa atzina visus trīs apsūdzētos par vainīgiem kukuļdošanā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Viņa advokāts Osvalds Svilāns pēc sprieduma žurnālistiem teica, ka kāds no Miluša paziņām teicis, ka uzņēmējam palicis slikti un viņš ar ātro palīdzību nogādāts ārstniecības iestādē. Advokāts nezināja, kurā slimnīcā Milušs ievietots. Svilāns žurnālistiem atzina, ka Milušs gaidījis šādu tiesas spriedumu un, iespējams, tāpēc viņa klientam arī palicis slikti.

Prokurore Velta Zaļūksne žurnālistiem pēc sprieduma sacīja, ka Miluša neierašanās uz sprieduma pasludināšanu viņu nepārsteidz. Tiesa gan, prokurore izslēdz iespēju, ka sasirgušais uzņēmējs varētu būt pametis valsti, jo viņam ir aizliegums izbraukt no valsts.

Zaļūksne norādīja, ka par pārsūdzību lems pēc iepazīšanās ar pilna sprieduma teksta saņemšanas.

Tiesa piektdien nolasīja saīsināto spriedumu. Pēc pilna sprieduma teksta saņemšanas 27.aprīlī to desmit dienu laikā varēs pārsūdzēt.

Jūrmalas domes deputāts Ilmārs Ančāns, kura balsi tā dēvētajā "Jūrmalgeitā" uz apsūdzēto sola esošie mēģināja nopirkt, pēc tiesas sprieduma paziņoja, ka ar nolemto ir apmierināts. "Šāds spriedums parāda, ka mēs tomēr dzīvojam tiesiskā valstī," sacīja Ančāns.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka kriminālvajāšana lietā sākta pret četrām personām – Lasmani, Volbrugu, Milušu un Hlevicki. Viņiem uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas par kukuļa došanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Krimināllieta par kukuļdošanu ierosināta 2005.gada 18.martā – īsi pirms Jūrmalas mēra ievēlēšanas.

Tiesa atsevišķi ir izdalījusi tiesvedību pret šajā lietā apsūdzēto Leonīdu Lasmani, kurš neatrodas Latvijā un izvairās no izmeklēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!