Foto: VID
Indras muitas kontrolpunktā uz Latvijas – Baltkrievijas robežas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsušas 866 400 cigarešu kontrabandu, portāls "Delfi" uzzināja VID.

8. oktobrī Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebraucis kravas vilciens, kura skenējumu attēlu analīzēs atklāta cigarešu kontrabanda.

Pēc vilciena sastāva skenēšanas attēlu izvērtēšanas muitas amatpersonas vilciena vagonā atklājušas 16 kartona kārbas, kas aptītas ar celofānu.

Atverot iepakojumus, muitnieki konstatējuši no muitas kontroles slēptas 160 000 "Premjer" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt 7. oktobrī Indras muitas kontroles punkta amatpersonas atklāja, ka no Baltkrievijas iebraukuša vilciena vagonā kartona kastēs atrodas 700 000 cigarešu "Fest", "Minsk", "NZ" un "Winston" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Tāpat 7. oktobrī Indras muitas kontroles punktā kravas vilciena konstrukcijās konstatēti četri iepakojumi ar cigaretēm. Muitnieki izņēmuši 6400 cigaretes "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu sāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!