Foto: F64
Naktī uz otrdienu ugunsdzēsēji no degošas daudzdzīvokļu mājas evakuēja 40 un izglāba 15 cilvēkus, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsgrēkā cietā divi cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Izsaukumu uz notikuma vietu – Augusta Dombrovska ielu Rīgā – ugunsdzēsēji saņēma pulksten 2.51. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu dzīvojamā ēkā deg dzīvoklis 12 kvadrātmetru platībā, kā arī gaiteņa siena četru kvadrātmetru un starpstāvu pārsegums divu kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 5.59.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 117 izsaukumus – 79 uz ugunsgrēku dzēšanu un 24 uz glābšanas darbu veikšanu, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Pulksten 3.56 tika saņemts izsaukums uz Oskara Kalpaka ielu Skrundā, kur dega neapsaimniekota divstāvu ēka 40 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots NMPD. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 6.49.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausi celmi, zaru kaudzes, papīri palīgtelpā, sodrēji dūmvadā, vieglā automašīna, šķūnis ar malku, neapsaimniekota ēka, bet piecos gadījumos – dega uz pīts bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 43 kūlas ugunsgrēki, bet šogad kopumā jau 1712. Pirmdien izdega vairāk nekā 45 hektāri Latvijas zemes. Platības ziņā lielākai kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Slokas ielā Jelgavā, kur dega 30 hektāri pērnās zāles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!