Foto: Valsts policija

Piektdien, 12. maijā, kāda nama pagalmā Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā, atrasta mirusi sieviete ar vairākām šautām brūcēm krūškurvja rajonā. Valsts policija saistībā ar notikušo aizturējusi nelaiķes paziņu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

12. maijā pirms pulksten 18 Valsts policija no iedzīvotājiem saņēma informāciju, ka Krišjāņa Valdemāra ielā, mājas pagalmā, atrodas mirusi sieviete. Notikuma vietā ieradušies Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki, kā arī Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes un Rīgas Brasas iecirkņa policisti.

Likumsargi norādītajā adresē atraduši 1981. gadā dzimušas sievietes līķi ar šautām brūcēm. Pašreizējā policijas informācija liecina, ka noziegums izdarīts turpat, nama pagalmā. Likumsargi izmeklēšanā noskaidrojuši, ka iespējamā slepkava ir kāda nelaiķes paziņa – 1982. gadā dzimusi sieviete.

Policija sākusi aizdomās turētās personas meklēšanu un tās pašas dienas vakarā sievieti aizturējuši. Aizturēšanas brīdi pie sievietes atrasts un atsavināts uz viņas vārda reģistrēts šaujamierocis, ar ko, iespējams, izdarīta slepkavība. Policija norāda, ka sievietei bijusi šaujamieroča glabāšanas atļauja.

Aizdomās turētā sieviete līdz šim nav nonākusi policijas redzeslokā. Savu vainu izdarītajā noziegumā viņa atzīst, taču nozieguma motīvi vēl tiek skaidroti.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs uzsver, ka aizturēšanas laikā tika sagādātas neērtības dažiem autovadītājiem, tāpēc policija aicina būt saprotošiem.

Tiesa sestdien, 13. maijā, lēma kā drošības līdzekli aizturētajai sievietei piemērot apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!