Foto: Valsts policija
Nedēļas laikā Ludzas policija apturējusi vairākas alkohola ražotnes, pavēstīja Valsts policijas pārstāve Anastasija Laizāne.

Ludzas iecirkņa policisti, veicot izmeklēšanu saistībā ar nelikumīga alkohola apriti uzsāktajos kriminālprocesos, kā arī pārbaudot viņu rīcībā esošu operatīvo informāciju, noskaidroja vairākas iespējamās alkohola ražošanas vietas gan Ludzas, gan Kārsavas novadu teritorijā.

Izmeklēšanas gaitā policisti veica vairākas sankcionētas kratīšanas minētajās vietās, kā rezultātā kopsummā izņēma 460 litrus brāgas, 85 litrus gatavās produkcijas (kandžas), kā arī dažādus priekšmetus un ierīces, kas nepieciešams alkohola pagatavošanai un fasēšanai.

Saistībā ar alkohola ražošanu Kārsavas novada Malnavas pagastā un realizāciju citviet policija pārbauda 1953.gadā dzimušu vīrieti, par analoģisko darbību veikšanu Ludzas pilsētā tiek pārbaudīts 1948.gadā dzimis vīrietis, savukārt par alkohola ražošanu un pārdošanu Ņukšu pagastā (turpat uz vietas) policisti pārbauda 1973.gadā dzimušu vīrieti.

Visas personas jau agrāk bija nonākušas policijas redzeslokā par tādiem pašiem pārkāpumiem. Uzsāktajos kriminālprocesos turpinās izmeklēšana, kā arī nozīmētas nepieciešamas ekspertīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!