Foto: Valsts policija
Piektdien ceļu satiksmes negadījumos Latvijā cietis kāds 2000.gadā dzimis velospēdists un kāda 2007.gadā dzimusi meitene, kura šķērsojusi brauktuvi tuvu braucošai automašīnai, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Kā informē policija, tad ceļu satiksmes negadījumā Liepājā, Dzelzavas ielā piektdiem pagaidām nenoskaidrots autovadītājs ar melnas krāsas "Audi" uzbrauca 2000.gadā dzimušam velosipēdistam un tūdaļ pameta notikuma vietu, nesniedzot palīdzību. Pusaudzis ar dažādām traumām nogādāts slimnīcā.

Savukārt Tukumā, Smilšu ielā piektdien 1993.gadā dzimis jaunietis ar "Audi A4" uzbrauca 2007.gadā dzimušai meitenei, kura brauktuvi šķērsoja tuvu braucošam auto. Meitenei nodarīti miesas bojājumi.

Jelgavā, Kr.Barona un Uzvaras ielu krustojumā, plkst.14.17 1957.gadā dzimusi autovadītāja ar "Ford Focus" uzbrauca 1965.gadā dzimušam gājējam, kurš tika nogādāts slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī dažādās vietās Latvijā fiksēti vēl seši smagi ceļu satiksmes negadījumi. Daugavpilī, uz Vienības tilta plkst.7.00 kāds 1970.gadā dzimis vīrietis, vadot mopēdu, sadūrās ar "Volkswagen Sharan" markas auto un ar dažādām traumām nogādāts slimnīcā. Tāpat miesas bojājumus guvis kāds 1953.gadā dzimis nenoskaidrota motocikla vadītājs, kurš piektdien plkst.10.40 Engures pagastā, dodoties uz mājām, uz ceļa nokrita. Cietušais tika nogādāts slimnīcā.

Savukārt Vidrižu pagastā, ceļa posma Ragana - Limbaži 8.kilometrā sadursme notika starp 1987.gadā dzimuša vīeriša vadīto "Audi A6 Avant" un 1990.gadā dzimuša vīrieša vadītoa "Renault Kangoo". Cietuši kā vadītāji, tā pasažieri. "Renault Kangoo" vadītājs guva dažādas traumas un nogādāts slimnīcā, tāpat stacionārā ar dažādām traumām nogādāts arī 1993.gadā dzimušais "Audi" pasažieris.

Rīgā piektdien fiksēti divi smagi ceļu satiksmes negadījumi. Plkst.16.34 Prūšu ielā pagaidām nenoskaidrots vadītājs ar nenoskaidrotas markas auto uzbrauca 1975.gadā dzimušam velosipēdistam, kurš guva dažādas traumas un nogādāts slimnīcā.

Slimnīcā nokļuvis arī kāds 1971.gadā dzimis motociklists, kurš piektdien plkst.17.39 ar motociklu "Kavasaki" iekļuva sadursmē ar 1936.gadā dzimuša vīrieša vadītu automašīnu "Ford".

Savukārt Jūrmalā uz Venetspils šosejas piektdienas vakarā plkst.22.04 sadursme notikusi starp 1967.gadā dzimuša vīrieša vadīto Volvo V40 un ar automašīnu "Mercedes Benz ML320. Negadījumā traumas guvis un slimnīcā nogādāts "Volvo" vadītājs, kā arī 1994.gadā dzimis pasažieris un 2002.gadā dzimis bērns.

Pavisam aizvadītajā diennaktī fiksēti 78 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 17 cilvēki. Pavisam uz ceļiem aizvadītajā diennaktī cietis 21 cilvēks, viens bojāgājušais - ceļu satiksmes negadījumā Daugavpilī, kur automašīnā sadega vīrietis. Tāpat fiksēti pieci gadījumi, kuros autovadītāji vadījuši spēkratu alkohola vai narkotisko vielu reibumā. Sastādīti 251 protokols par ātrum pārsniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!