Foto: LETA

Valsts policija šonedēļ pabeigusi pārbaudi saistībā ar iesniegumu par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem un prettiesisku rīcību namu apsaimniekošanā diviem Izraēlas pilsoņiem - Aleksejam Koškarovam un Grigorijam Sanderam - piederošajā namā Rīgā, Ezera ielā 18, un nolēmusi kriminālprocesu nesākt, pastāstīja Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

Viņš norādīja, ka pārbaudē secināts noziedzīga nodarījuma sastāva trūkums un situācija esot risināma tiesā.

Kā ziņots, aprīlī Valsts policija sāka kriminālprocesu par prettiesisku rīcību abiem Izraēlas pilsoņiem piederošajā īpašumā Maskavas ielā 39, kur īrnieki bija satraukti par it kā bandītisko rīcību namu apsaimniekošanā.

Ar iesniegumu policijā bija vērsušies īrnieki, un līdzīgs iesniegums jūnija sākumā policijā tika saņemts arī par situāciju abiem Izraēlas pilsoņiem piederošajā namā Ezera ielā.

Kriminālprocess par situāciju Maskavas ielas namā nav sākts par faktu pēc Krimināllikuma 18.nodaļas. Kā iepriekš skaidroja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins, policija izmeklēšanas laikā var lemt par kriminālprocesa sākšanu pret noteiktu personu, kā arī pēc noteiktiem noziedzīgam nodarījumam atbilstošiem pantiem.

Jau ziņots, ka Koškarova un Sandera īpašumā esošie nami tiek apsaimniekoti, radot būtisku apdraudējumu mājā dzīvojošo cilvēku drošībai. Tiesībsargs Juris Jansons pēc viena no namiem Maskavas ielā apmeklējuma asi kritizēja notiekošo, norādot uz klajiem cilvēktiesību pārkāpumiem.

Kā iepriekš pastāstīja cietušo īrnieku pārstāve Nataļja Garaņina, iedzīvotājiem ir atslēgta ūdens padeve un salauzta kanalizācijas sistēma. Ziemas mēnešos īpašnieki atteikušies namam pieslēgt apkuri, un dzīvokļu durvju aizslēgšana no ārpuses ir tikai daļa no metodēm, ko pielieto Koškarovs un Sanders, kuriem jau pieder 18 nekustamie īpašumi.

Sākotnēji pielietotas labestīgas metodes, īrniekiem piedāvājot 200 latus (284 eiro) pārvākšanās izdevumiem. Garaņina sacīja, ka, līdzko cilvēki šīs prasības ignorējuši, mājai atslēgta apkure. Šajā gadījumā īpašnieki spekulējuši ar lielo siltuma parādu, kas tolaik bija 9000 latu (12 805 eiro), tomēr, kā sarunā ar uzņēmumu pārliecinājās Garaņina, "Rīgas siltumam" šī summa nebija šķērslis, lai atjaunotu siltuma padevi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!