Foto: Shutterstock

Aizdomās par nežēlīgu suņa piekaušanu un seksuālu izmantošanu turētais vīrietis - 42 gadus vecais Igors, bijis vientuļš un vienkārši gribējis kādu draugu, tāpēc paņēmis līdzi uz mājām pie lielveikala "Mego" piesieto suni, vēsta Latvijas Neatkarīgas Televīzijas raidījums "Degpunktā".

Raidījums izpētījis, ka Igors dzīvo māsas dzīvoklī Ķengaragā un "bauda dzīvi", jo pretējā ielas pusē ir veikals, kurā tiek tirgots lēts alus un citi dzērieni.

Igors, kuru raidījums sastapis nama kāpnēs, arī intervijas brīdī bijis viegli iereibis. Viņš raidījumam atklāj, ka pie viņa šad tad atnākot kāds ciemiņš, bet pamatā viņš laiku pavadot vientulībā.

Konkrētās dienas notikumus viņš atminas, sakot: "Bija tā, es piedzēries iznāku no veikala (..) skatos, sunītis sēž. Gribēju iedot desu, jo [viņam] acis tādas labsirdīgas... Es viņam saku: ejam iedošu desu. Tā mēs gājām".

Viņš aizvedis suni uz mājām un tur ar viņu nedaudz paspēlējies, jo viņam bijis garlaicīgi, vēsta "Degpunktā". 

"Godīgi pateikšu, bija garlaicīgi. Gribēju draugu. Nesaprotu, kāpēc mani vaino kaut kādā izvarošanā," raidījumam atzīst Igors.

Dzīvoklī suns gan no viņa bēdzis un tāpēc vīrietis dzīvnieku "kaut kā saņēmis", lai iznestu no istabas.

Vēlāk gan viņš raidījumam atzinis, ka suni esot tomēr arī iekaustījis. To gan viņš esot darījis tikai pēc tam, kad suns viņam iekodis.

Igors raidījumam uzsver, ka līdz tādam stāvoklim, kādā nomocītais dzīvnieks atrasts, viņš suni neesot novedis. Tāpat neesot notikusi arī dzīvnieka seksuāla izmantošana.

Jau vēstīts, ka 1.janvārī, Ķengaragā, Maskavas ielā, pie lielveikala "Mego", kāds vīrietis aizvedis pie tirdzniecības vietas piesietu suni. Nākamajā dienā suns atrasts kādā dzīvojamās mājas kāpņutelpā Prūšu ielā, un, kā atzinuši veterinārārsti, dzīvnieks ticis spīdzināts un arī seksuāli izmantots. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!