Foto: LETA

Otrdien, 6. decembrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz Atmodas bulvāri Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Izsaukumu uz ugunsgrēka vietu dienests saņēmis pulksten 10:02. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatējuši, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī deg koridors un sadzīves mantas astoņu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās kaimiņi no piedūmotā dzīvokļa caur logu izglābuši apmēram 60 gadus vecu sievieti un 75 gadus vecu vīrieti, kuri saindējušies ar degšanas produktiem. Ugunsdzēsēji no pārējām telpām evakuējuši četrus cilvēkus.

Pulksten 11:48 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt pulksten 15:42 ugunsdzēsēji steigušies uz Strādnieku ielu Daugavpilī, kur vienstāvu dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki secinājuši, ka ēkā deg istaba un gaitenis 30 kvadrātmetru platībā.
Cenšoties nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cietis apmēram 64 gadus vecs vīrietis. Cietušais guvis apdegumus un saindējies ar degšanas produktiem.

Ugunsdzēsēji ugunsgrēku likvidējuši pulksten 18:07.

Kopumā otrdien VUGD saņēmis 41 izsaukumu – 18 no tiem bijuši uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 – uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!