Foto: F64

Naktī uz piektdienu ugunsdzēsēji saņēmuši izsaukumu uz Lāčplēša ielu Līvānos, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka mājas pirmajā stāvā deg dzīvoklis un sadzīves mantas. No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji izglābuši vienu cilvēku, kurš bija cietis, un nodeva viņu mediķiem, bet līdztekus no piecstāvu ēkas glābēji evakuējuši vēl 55 cilvēkus.

Pulksten 3.02 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt ceturtdienas rītā glābēji steigušies uz Rēzeknes novada Lūznavas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pulksten 22:23 saņemts arī izsaukums uz Brīvības ielu Jēkabpilī, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka pustotrstāvu dzīvojamā mājā dega plīts un sadzīves mantas. No piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji izglābuši vienu cilvēku.

VUGD aizvadītajā diennaktī saņēmis kopumā 49 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem. Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, skaidas, apkures telpa, pirts, sodrēji divu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!