Foto: LETA

Otrdien, 8. jūlijā, ap plkst. 12 Krustpils novada Atašienes pagastā, gūstot elektrotraumas, bojā gāja vīrietis un sieviete, savukārt trīs viņu bērni nogādāti slimnīcā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Sākotnējā informācija liecina, ka 1970.gadā dzimušais vīrietis lauku viensētā veicis elektrodarbus - ierīkojis elektrību no mājas uz šķūni, izmantojot atkailinātus alumīnija vadus.

Vīrietis šo darbu laikā guva elektrotraumu, kas izrādījās nāvējoša, savukārt viņa 1976.gadā dzimusī dzīvesbiedre gāja bojā, mēģinot glābt viņa dzīvību.

Notikuma vietā bija arī pāra trīs nepilngadīgie 2008.gadā, 2005.gadā un 2002.gadā dzimušie bērni, taču vecākais no bērniem laikus noreaģējis un ir spējis aizvest jaunākos līdz mājām un pats devies pēc palīdzības.

Šajā nelaimē arī bērni ir guvuši elektrotraumas un visi nogādāti slimnīcā.

Zemgales reģiona pārvaldē par notikušo sākts kriminālprocess un nozīmētas ekspertīzes.

Policija turpina izmeklēšanu.

Krustpils novada Sociālā dienesta vadītāja Ilze Rūsiņa pastāstīja, ka pēc traumas saņemšanas bērni bija ievietoti Jēkabpils slimnīcā, kur atrodas mediķu uzraudzībā, bet pie viņiem devies radinieks no Rīgas.

Viņa skaidroja, ka šī ģimene bija atbraukusi no Rīgas padzīvot laukos vasaras brīvdienās, bet viņi nebija pastāvīgie vietējie Krustpils novada iedzīvotāji. Pēc bērniem no Rīgas devies pakaļ viņu krusttēvs.

Patlaban esot pāragri runāt par psihologa palīdzību, taču vēlāk tāda bērniem noteikti būšot nepieciešama, skaidroja Rūsiņa.

VP par notikušo sākts kriminālprocess, nozīmētas ekspertīzes, un turpinās izmeklēšana.

Saņemot informāciju no Valsts policijas un apsekojot situāciju dabā, AS „Sadales tīkls" speciālisti secinājuši, ka traģiskajā gadījumā notikusi neapdomīga un neuzmanīga rīcība klienta īpašumā esošā elektroapgādes tīklā, darbojoties ar elektriskajiem vadiem, kas nav atslēgti no sprieguma.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!