Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Trešdien, 29. martā, Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki, saņemot informāciju no sociālā dienesta darbinieces, no kādas ģimenes šķīrusi gadu vecu bērnu, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Ap pulksten 14 pie pašvaldības policistiem vērsusies sociālā darbiniece, kura pastāstījusi par kādu apsekojamo ģimeni, kurā visi pieaugušie ir piedzērušies, bet kopā ar viņiem uzturas gadu veca meitenīte.

Notikuma vietā sociālās darbinieces sniegtā informācija apstiprinājusies – mājvietā atradušies gan jaunie vecāki, gan vecmāmiņa acīmredzamā alkohola reibumā.

Pašvaldības policisti pārbaudījuši alkohola koncentrācijas ģimenes locekļu izelpās. Pārbaudēs noskaidrojies, ka bērna tēvs ir 3,74 promiļu reibumā, savukārt bērna māte 3,31 promiles reibumā. Arī vecmamma bijusi manāmā alkohola reibumā un nav slēpusi, ka grādīgo dzērienu lietošana ilgst divas dienas.

Ņemot vērā, ka par bērnu neviens no radiniekiem nebija spējīgs parūpēties, gadu vecā meitenīte šķirta no iereibušajiem ģimenes locekļiem un nogādāta krīzes centrā.

Par notikušo informēta Rīgas bāriņtiesa, kā arī policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!