Foto: LETA

Iepriekšējās nedēļas nogalē Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieki Kurzemē aizturējuši šogad jau piekto autovadītāju – kukuļdevēju, portālu "Delfi" informēja VP.

Saldus novada Zirņu pagastā sestdien VP darbinieki, patrulējot ar ceļu policijas netrafarēto automašīnu, pamanīja transportlīdzekli "Toyota Land Cruiser", kurš ceļa posmā pie atļautajiem 90 kilometriem stundā pārvietojās ar ātrumu 126 kilometri stundā.

Brīdī, kad transportlīdzekļa vadītājai tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, viņa izkāpa no savas automašīnas un ar maku rokās devās pie VP amatpersonām.

Pieejot pie ceļu policijas netrafarētās automašīnas, viņa centās darbiniekus atrunāt no protokola noformēšanas, sakot, ka iepriekš viņai nav bijuši nekādi pārkāpumi.

Sieviete minējusi arī to, ka viņa un ceļabiedri braukuši no kāzām. Viņa uzstājusi, ka vēlas ar policistiem kaut ko sarunāt. Pēc tam sieviete policistiem devusi 20 eiro kukuli.

Sievietei par ātruma pārsniegšanu ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, taču par kukuļdošanas faktu uzsākts kriminālprocess.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!