Foto: LETA
Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nodevis kriminālprocesu, kas tika uzsākts Krievijā, bet vēlāk pārņemts Latvijā. Tajā viena persona apsūdzēta par narkotiku pārvešanu no Latvijas uz Krieviju un realizēšanu šajā valstī.

Kā skaidro Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnbergsa, kriminālprocesā kāds vīrietis apsūdzēs par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā, kā arī to neatļautu realizēšanu lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās. Tāpat viņš apsūdzēts par narkotisko vielu lielā apmērā pārvietošanu nelikumīgā veidā pāri Latvijas robežai, kas izdarīts personu grupā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais iegādājās narkotisko vielu - 1-(3-hlorfenil) piperazīnu 4915 tablešu veidā.

Ar vilcienu RīgaSanktpēterburga apsūdzētais šīs narkotikas ieveda Krievijā, kur tās nodeva kādai citai personai, kas savukārt tās realizēja par 9705 eiro. Pircējs gan izrādījās Federācijas teritorijā, minētā cita Krievijas Federālās drošības dienesta darbinieks, kas bija iesaistīts operatīvajos meklēšanas pasākumos.

Prokuratūra gan norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!