Foto: DELFI
Talsu rajona prokuratūras prokurors 30.aprīlī tiesai nosūtījis krimināllietu par svešas mantas nolaupīšanu, pielietojot vardarbību, apsūdzēts kāds vīrietis, kurš noziegumu pastrādājis nosacītas notiesāšanas pārbaudes laikā, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Lēmums par krimināllietas nodošanu tiesai liecina, ka apsūdzētais daudzdzīvokļu mājas pagrabā Talsos kopīgas iedzeršanas laikā mantkārīgā nolūkā uzbrucis cietušajam un sācis viņu žņaugt. Pēc tam apsūdzētais ar nazi vienu reizi iedūris cietušajam kakla kreisajā pusē un vienu reizi - kakla labajā pusē.

Turot nazi iedurtu kaklā, apsūdzētais vīrietis cietušajam pieprasījis 10 000 eiro, bet saņēmis atbildi, ka cietušajam tādas naudas nav. Līdz ar to apsūdzētais pieprasījis cietušajam atdot visas viņam kabatās esošās mantas.

Cietušais izpildījis pieprasījumu, atdodot mobilo telefonu ar lādētāju, kā arī naudas maku ar tajā esošajiem 10 eiro.

Apsūdzētais sodīts par agrāk izdarītu tīšu noziedzīgu nodarījumu un izcieš nosacītu sodu. Vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 176.panta 1.daļas – par laupīšanu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!