Foto: AFI
Par savas sievas slepkavību notiesātā uzņēmēja Igora Ivanova intereses vairākos uzņēmumos pārstāvošais Pāvels Teļnovs 2011.gadā tika atstādināts no dienesta Valsts policijā (VP) un patlaban tiek tiesāts par noziegumiem ar narkotikām.

Kā informēja VP preses pārstāvis Dairis Anučins, amatpersona ar šādu vārdu un uzvārdu jau 2011.gada decembrī tika atstādināta no dienesta pienākumu pildīšanas VP, līdz ar to faktiski jau gandrīz piecus gadus šī amatpersona dienesta pienākumus policijā nepilda. Atstādināšanas iemeslus VP nekomentēja.

Attiecībā uz amatu savienošanu, veicot publicētās informācijas pārbaudi, konstatēts, ka amatpersona nav saņēmusi vadības atļauju amatu savienošanai minētajos uzņēmumos. Atbilstoši likumam šāda situācija nav pieļaujama, pat neskatoties uz to, ka amatpersona faktiski nekādus darba pienākumus policijā neveic. Tādēļ saistībā ar neatļautu amatu savienošanu ir uzsākta pārbaude, kurā tiks detalizēti pārbaudīta arī amatpersonas deklarācijās norādītā informācija.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Teļnovs no amata ticis atstādināts, jo viņam savulaik tika uzrādīta apsūdzība saistībā ar noziegumiem ar narkotikām. Kā liecina ieraksts Tiesu kalendārā, Rīgas apgabaltiesā novembrī apelācijas kārtībā tiks izskatīta krimināllieta, kur viens no apsūdzētajiem pēc Krimināllikuma 253.1 panta - par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu - ir Teļnovs.

Kā ziņots, 18.oktobrī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa lems, vai elektroniskajā uzraudzībā pirms laika atbrīvot Ivanovu, iepriekš ziņoja laikraksts "Diena". Ivanovs Centrālcietumā nosēdējis jau divas trešdaļas no 12 gadu cietumsoda par savas sievas Ellas Ivanovas slepkavības organizēšanu. Notiesātais paudis vēlmi ar tā dēvēto elektronisko aproci ap kāju iemitināties tajā pašā Baltezera namā, kurā 2008.gada janvārī tika nošauta viņa sieva, "Diena" noskaidroja Valsts probācijas dienestā (VPD).

Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, VP, Ieslodzījuma vietu pārvalde un VPD rīkojuši kopīgas sanāksmes, lai lemtu, ko darīt gadījumā, ja tiesa apmierinātu Ivanova lūgumu un viņš pirms laika izkļūtu no cietuma elektroniskajā uzraudzībā. Tiesībsargiem esot bažas, ka Ivanova atbrīvošana var radīt negatīvas sekas.

Kā norāda laikraksts, cietumā mītošā Ivanova uzņēmumi pēdējos gados nav nesuši peļņu, taču tiem saglabājušies dažādi vērtīgi aktīvi, piemēram, zemes īpašumi Garkalnē. Ivanova intereses vairākos uzņēmumos pēdējos gados pārstāv Teļnovs. Viņš ir vienīgais valdes loceklis Ivanova vecākajai meitai Valērijai pārrakstītajā uzņēmumā "Mangaļsalas nams", likvidators citā Ivanovai pārrakstītajā uzņēmumā "Vīlandes 18", kā arī vienīgais valdes loceklis Ivanovam piederošajā SIA "Raudas īpašumi". Teļnovs savās valsts amatpersonas deklarācijās nenorāda ienākumus par darbību šajos uzņēmumos un Ivanova interešu pārstāvību.

Kā ziņots, Augstākās tiesas Senāts Ivanovas slepkavības krimināllietā apsūdzētajam nelaiķes vīram Ivanovam piesprieda brīvības atņemšanu uz 12 gadiem un sešiem mēnešiem, Ludvigam Antonovam - 14 gadu un sešu mēnešu brīvības atņemšanu, savukārt Vitālijam Mamedovam - brīvības atņemšanu uz desmit gadiem un sešiem mēnešiem. Gan Ivanovam, gan Antonovam, gan Mamedovam saskaņā ar Senāta lēmumu noteikta arī policijas kontrole uz trim gadiem.

Ivanova savas privātmājas pagalmā Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē tika nošauta naktī uz 2008.gada 7.janvāri. Prokuratūra vēlāk cēla apsūdzības četriem vīriešiem - nelaiķes vīram Ivanovam, Antonovam, Mamedovam un Asifam Handžanovam, kurš tika attaisnots.

Prokuratūras ieskatā ideja nogalināt savu sievu radusies Ivanovam, noziegumu izplānojis Mamedovs, bet izpildījis Antonovs, savukārt Handžanovs šo slepkavību atbalstījis, ar automašīnu aizvedot Antonovu uz nozieguma vietu. Neviens no apsūdzētajiem neatzina savu līdzdalību Ivanovas slepkavībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!