Foto: DELFI
Pateicoties vērīgam kaimiņam, Rīgā kāda daudzdzīvokļu namā policisti operatīvi aizturējuši velozagli, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

14.septembrī Kurzemes iecirkņa darbinieki saņēma zvanu no kāda Jūrmalas gatvē dzīvojoša vīrieša. Viņš ziņoja, ka pamanījis aizdomīgu personu, kura, nesot rokās kaimiņa riteni, dodas uz augšējiem mājas stāviem. Zvanījušais vīrietis bija pārliecināts, ka ritenis kaimiņam nozagts.

Operatīvi ierodoties notikuma vietā, policisti mājas pirmajā stāvā pamanīja aizdomīgo personu, kādu 1979.gadā dzimušu vīrieti, par kuru iepriekš ziņoja zvanītājs. Vīrietis aizturēts un kopīgi ar viņu apsekota mājas kāpņu telpa.

Kādā no augšējiem stāviem policisti konstatējuši novietotu riteni ar pārkniebtu drošības trosīti. Kā izrādījies, tas ir tas pats ritenis, par kura iespējamo nozagšanu informējis zvanītājs.

Aizturētā persona atzinusi savu vainu velosipēda zādzībā. Vīrietis norādījis, ka sākumā nolēmis velosipēdu uznest stāvu augstāk un nokāpt lejā, lai pārbaudītu situāciju, taču tajā brīdī jau ieradušies policijas darbinieki un viņu aizturējuši.

Vīrietis ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, pret viņu ierosināts kriminālprocess par zādzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!