Foto: F64
Jaungada naktī Krāslavas novadā bojā gājušie jaunieši bija lietojuši alkoholu – to apliecina arī policijas rīcībā esošās oficiālās ekspertīzes rezultāti. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne portālam "Delfi" pastāstīja, ka ekspertīzes rezultāti ir zināmi par pieciem bojāgājušajiem.

Bojā gājušo jauniešu organismos konstatētais alkohola promiļu daudzums ir no 0,52 promilēm līdz 1,16, pastāstīja policijā. Policija vēl gaida ekspertīzes rezultātus par diviem bojāgājušajiem.

Laizāne, jautāta, vai šādu reibuma pakāpi var saukt par vieglu, atbildēja, ka to viennozīmīgi nevar apgalvot, jo tas atkarīgs no katra cilvēka organisma. 

Jauniešu nāves cēlonis ir noslīkšana, liecina policijas informācija.

Jau vēstīts, ka septiņu jauniešu vecumā no 16 līdz 19 gadiem dzīve aprāvās 1.janvāra agrā rītā  avārijā Krāslavas novadā ceļa posmā Izvalta-Šķeltava. Jaunieši, visticamāk, atgriezās mājās no jaunā gada svinībām.

Šajā ceļa posmā ir ļoti ass pagrieziens, uz ceļa bija sniegs un ledus. Vieglā automašīna "Mazda" ceļa līkumā nobrauca no ceļa un iebrauca upē. Glābēji atrada auto, kas upē bija apgāzusies uz jumta. Visi pasažieri jau bija zaudējuši dzīvības.

Galvenie iemesli traģiskajai avārijai pie Krāslavas bijis neatbilstošs braukšanas ātrums un automašīnas tehniskais stāvoklis. Krāslavā traģiskajā avārijā jaunieši gāja bojā noslīkstot, nevis gūstot traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!