Foto: stock.xchng

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas vilcienā īpaši izveidotos slēpņos zem kravas vagoniem un ogļu kravās atraduši 170 000 cigarešu ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām, portāls “Delfi” uzzināja VID.

2014.gada 3.janvārī Zilupes muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas pēc dzelzceļa kravu skenēšanas iekārtas attēlu analīzes veica Latvijā iebraucošā kravas vilciena kontroli un atklāja, ka zem diviem kravas vagoniem metāla konstrukcijās ir izveidotas slēptuves, kurās atradās polietilēna maisos iepakotas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemti 50 000 cigarešu „Bayron" ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt 2014.gada 4. un 6. janvārī Indras muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas ogļu kravās atrada paslēptas melnos polietilēna maisos iepakotas kartona kastes ar cigaretēm.

Kopumā kontroles rezultātā tika izņemti 100 000 cigarešu „NZ Gold" un 20 000 cigarešu „Minsk" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

2014.gada 6.janvārī lietu materiāli nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei kriminālprocesa uzsākšanai. Likums par kontrabandu kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!