Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti deviņi ugunsgrēki un tajos cietuši divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Ap pulksten 12 VUGD saņēma izsaukumu uz Dzirciema ielu Rīgā, kur no deviņstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva loga bija redzami dūmi. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās, bet tajā bija cietis cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Stundu vēlāk ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Brīvības ielu Ogrē, kur arī bija redzami dūmi. Notikuma vietā konstatēts, ka gājēju tunelī dega sastatnes un blakus stāvošā automašīna. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Laikā no 19. februāra pulksten 6.30 līdz 20. februāra pulksten 6.30 četri ugunsgrēki reģistrēti novados, četri Rīgā, bet viens kādā citā pilsētā.

Vakar glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, sodrēji četru ēku dūmvados, pārnēsājamā gāzes plīts, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, nojume, vieglā automašīna un divas dzīvojamās mājas.

Pirmdien VUGD darbinieki arī veikuši 19 glābšanas darbus - deviņus novados, astoņus Rīgā, bet divus citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 666 ugunsgrēki, kuros cietuši 40, bet gājuši bojā 19 cilvēki, liecina VUGD statistika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!