Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesā šodien notika pirmā apelācijas instances tiesas sēde izspiešanā apsūdzētā Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (VL-TB/LNNK) krimināllietā, kuras laikā tiesai tika pieteikti vairāki lūgumi, kā arī pasludināts pārtraukums, pavēstīja tiesas pārstāvis Raimonds Ločmelis.

Viņš skaidroja, ka lūgumi pārsvarā saistīti ar dažādu dokumentu izprasīšanu. Ločmelis piebilda, ka lietas skatīšana pēc būtības vēl netika uzsākta.

Nākamā tiesas sēde noteikta 24.oktobrī pulksten 14.

Apgabaltiesā lieta nonākusi, jo pārsūdzēts pirmās instances tiesas spriedums, ar kuru Helmanim un tā brīža Ogres televīzijas īpašniekam Artūram Robežniekam piespriests naudas sods 100 minimālo mēnešalgu jeb 38 000 eiro apmērā par izspiešanu grupā.

Kā ziņots, 2009.gadā Valsts policija Helmani aizturēja saistībā ar lietu, kas ierosināta par mēģinājumu izspiest naudu, lai Ogres televīzijā netiktu demonstrēts kāds kompromitējošs sižets. Vienlaikus tika aizturēts Robežnieks.

Helmanis kopā ar Robežnieku apsūdzēti par līdzekļu izspiešanu no Helmaņa bērnu krusttēva Gunāra Kārkliņa pirms pašvaldības vēlēšanām. Helmaņa aizstāvis Saulvedis Vārpiņš toreiz atzīmēja, ka augstākminēto televīzijas sižetu neviens neesot redzējis, tādēļ nevarot komentēt.

Helmanis pret viņu vērsto apsūdzību nosaucis par politisko izrēķināšanos un uzskata, ka lieta pret viņu sākta pateicoties viņa politiskajam oponentam Kārkliņam. Pēc Helmaņa teiktā, Kārkliņš vēlējies panākt detālplāna apstiprināšanu lielveikala būvniecībai, pret ko stingri iestājies Helmanis, jo konkrētajā teritorijā izveidota piemiņas vieta represētajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!