Foto: Valsts policija

Pēc Ogres novada nelegālo cigarešu ražotnes atklāšanas uzsākts kriminālprocess, kurā aizturētas divas personas, portālu "Delfi" informē Valsts policija (VP).

Viens no aizturētajiem šobrīd ir apcietināts, bet otrai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. VP skaidro abu aizturēto lomu noziegumā. Personas iepriekš nav sodītas.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā. 29. jūnijā kriminālprocess pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 20. panta ceturtās daļas un 221. panta trešās daļas.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Vēstīts, ka VP Ogres novadā atklājusi vienu no līdz šim vērienīgākajām nelegālo cigarešu ražotnēm.

VP portālu "Delfi" informēja, ka jūnija izskaņā veikta kratīšana kādā novada angārā. Likumsargi atklāja, ka angāra telpas ir modernas speciāli pielāgotas cigarešu ražošanai.

Kratīšanu laikā VP atsavināja astoņus miljonus "Prince" markas cigarešu, 8000 "Marlboro" markas cigarešu, kā arī aptuveni 12 tonnas tabakas. Visi tabakas izstrādājumi bija bez akcīzes markām. VP kratīšanā izņēma cigarešu ražošanas un iepakošanas iekārtas.

Pašreizējā VP rīcībā esošā informācija liecina, ka nelegālā cigarešu ražotne varētu būt darbojusies ne ilgāk kā pusgadu. Tajā ražotās cigaretes, visticamāk, bijušas paredzētas realizēšanai Latvijā un ārpus valsts robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!