Foto: LETA

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa šodien Olaines novada domes deputātam Jānim Sarvam ("A8 partija"), kurš pieķerts par braukšanu alkohola reibumā, piemēroja 1300 eiro naudas sodu un 13 diennakšu administratīvo arestu.

Kā informēja tiesā, tāpat tiesa uz četriem gadiem atņēma viņam transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Spriedumu var pārsūdzēt desmit darba dienu laikā.

Administratīvā pārkāpuma lieta tika ierosināta pēc Administratīvo pārkāpuma kodeksa 149.15 panta par transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

Kā iepriekš ziņoja LTV, aizdomīgo automašīnu pamanījuši iedzīvotāji, kas izsaukuši Olaines novada pašvaldības policiju, kas konstatējusi, ka automašīnas vadītājs ir pamatīgā reibumā, un izsaukuši Valsts policiju. Sarva no sadarbības ar likumsargiem ir atteicies, nevēloties veikt alkohola ekspertīzi, kas pielīdzināms dzēruma atzīšanai. Pats Sarva noliedza, ka būtu sēdies pie stūres alkohola reibumā, taču sīkāk notikušo nevēlējās komentēt.

2014.gadā Rīgas rajona tiesā nonāca krimināllieta, kurā Sarva bija apsūdzēts par fotoradara uzrauga automašīnas sabojāšanu un uzbrukumu apsargam, bet apsūdzēts par uzbrukumu apsargam - viņa brālis Guntis Sarva. Brāļi Sarvas savu vainu viņiem celtajā apsūdzībā par fotoradara uzrauga automašīnas sabojāšanu un uzbrukumu apsargam tiesā neatzina.

Pēc prokurores nolasītās apsūdzības izrietēja, ka uz Rīgas-Jelgavas šosejas, Jaunolainē, Jānis un Guntis Sarvas, būdami alkohola reibumā, rupji traucēja sabiedrisko mieru un kārtību gan ar savu rīcību, gan skaļi lamājoties. Pienākuši pie automašīnā sēdošā radara uzrauga, Sarvas pieprasīja viņam izkāpt no auto. Uzraugs nav paklausījis, un Sarvas aizgājuši.

Pēc tam abi brāļi atgriezušies un atkārtoti pieprasījuši, lai uzraugs izkāpj no auto. Pēc uzrauga nepaklausīšanas Sarvas sāka dauzīt uzrauga automašīnu. Sitieni bija veltīti arī motora pārsegam, kas šo darbību rezultātā tika sabojāts.

Prokurore iepriekš norādīja, ka Sarvu darbības rezultātā tika traucēta sabiedriskā kārtība, bojāta sveša manta un traucēts uzņēmuma "V-Traffic" darbs.

Fotoradara uzraugs bija izsaucis apsardzi. Pēc izsaukuma notikuma vietā ieradās apsargs, kurš Sarvas ar sevi iepazīstināja kā apsardzes darbinieks, taču Sarvas apsargam uzbruka, apzinoties, ka uzbrūk personai tās amata pienākumu veikšanas laikā. Apsardzes darbinieks izmantojis gāzes baloniņu, un Sarvas pēc tam nogādāti Olaines policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!