Piektdien Valsts policijas vadības atskaites sanāksmes sākumā policijas priekšnieks Juris Rekšņa pasniedza apbalvojumus četriem Daugavpils policistiem par operatīvu dubultslepkavības atklāšanu Tabores pagastā.
Naudas prēmijas Ls 200 apmērā un atzinības rakstus no Valsts policijas priekšnieka rokām saņēma Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Romāns Melnis, policijas darbinieki Nikolajs Bankarjovs, Vasīlijs Kalmakovs un Vitālijs Krivins.

14.oktobrī Tabores pagastā kādā mājā atrastas 1938.gadā dzimušās Marijas J. un 1932.gadā dzimušā Jevgēnija J. mirstīgās atliekas ar vardarbīgas nāves pazīmēm. 18.oktobrī aizdomās par Daugavpils rajona Tabores pagastā notikušo dubultslepkavību policijas darbinieki aizturēja 1983.gadā dzimušo Aleksandru un 1983.gadā dzimušo Sergeju. Par līdzdalību slepkavībā tiek meklēts arī 1982.gadā dzimušais Valērijs.

Par notikušo ir ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 118.panta 2.daļas "Par slepkavību vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos". Par šāda veida noziegumu pastāvošā likumdošana paredz cietumsodu no 15 līdz 20 gadiem ar mantas konfiskāciju vai mūža ieslodzījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!