Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Valsts policijas (VP) Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki šonedēļ "apciemojuši" ilggadējo Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu un bijušo "Skonto" uzņēmumu grupas saimnieku Gunti Indriksonu.

Indriksons sestdien apstiprināja, ka tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji par viņu izrādījuši interesi, taču tās iemeslus uzņēmējs nevēlējās atklāt.

Telefonsarunā viņš vien uzteica policijas perfekto, kvalitatīvo darbu un vairākkārt pauda pateicību policistiem, kuri ātri un operatīvi "novērsuši pārpratumu".

VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā inspektore Sintija Virse norādīja, ka informāciju par iespējamu izmeklētāju viesošanos pie Indriksona policija pagaidām nekomentē.

Savukārt portāls "Pietiek.com", atsaucoties uz neoficiālu informāciju, raksta, ka piektdien kādā no Rīgas centra restorāniem Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki tika aizturējuši Indriksonu.

Pērn oktobrī portāls "Pietiek.com" rakstīja, ka VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē sākts kriminālprocess saistībā ar Indriksona darbībām, mēģinot izvairīties no kreditoriem. Kriminālprocess esot sākts par Indriksona un citu trešo personu, iespējams, pretlikumīgām darbībām, veicot izmaiņas uzņēmumu SIA "Hobi Latgale" un SIA "Skonto FC kapitālā".

Tagad portāls raksta, ka patlaban nav informācijas, vai Indriksona aizturēšana saistīta ar šo kriminālprocesu. Oficiāli neapstiprināta informācija liecinot, ka tiesībsargājošās iestādes guvušas informāciju par noziedzīgu nodarījumu, veicot Indriksona sarunu noklausīšanos tajā pašā restorānā, kur notikusi aizturēšana, raksta "Pietiek.com".

Indriksons ir dzimis 1955.gada 18.decembrī Valmieras rajona Vilpulkas ciemā. 1983.gadā viņš ieguvis jurista izglītību Latvijā, vēlāk mācījies Maskavā. Deviņus gadus Indriksons strādājis Valsts drošības komitejā.

1990.gadā Indriksons kļuvis par holdinga kompānijas "Skonto" prezidentu, 1996.gadā viņš ievēlēts Latvijas Olimpiskās komitejas izpildkomitejā un tai pašā gadā arī kļuvis par futbola kluba "Skonto" prezidentu un LFF prezidentu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka kopš 2000.gada Indriksona vārds vairākkārt minēts dažādu laikrakstu un žurnālu apkopotajos Latvijas miljonāru sarakstos. Arī 2008.gadā laikraksts "Dienas Bizness" šo uzņēmēju bija iekļāvis sarakstā "Latvijas 1000 miljonāru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!