Foto: AFI
Jūnijā Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā trīs vīrieši apsūdzēti par neatļautu šaujamieroču izgatavošanu, glabāšanu un pārvadāšanu bez attiecīgas atļaujas organizētā grupā, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Viens apsūdzētais, kurš izveidoja un vadīja organizētu grupu, ieročus iegādājās Slovākijā, kā pielāgotus šaušanai ar salūtpatronām, ar mērķi pēc atvešanas uz Latviju veikt to pārveidošanu, izgatavojot par derīgiem šaušanai ar kaujas munīciju.

Viens no organizētās grupas dalībniekiem meklēja pircējus Latvijā nereģistrētiem šaujamieročiem un neatļauti glabāja tos savā dzīves vietā.

Otrs organizētās grupas dalībnieks apmaksāja izdevumus, kas saistīti ar šaujamieroču iegādi un pārveidošanu, kā arī meklēja pircējus Latvijā nereģistrētiem šaujamieročiem.

Organizētās grupas izveidotājs un vadītājs iegādājās kopumā 40 rūpnieciski ražotus šaujamieročus, kas bija pielāgoti šaušanai ar salūtpatronām un neatļauti tos ieveda Latvijā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, organizētās grupas dalībnieki sadalījuši pienākumus, lai varētu izdarīt nelegālu šaujamieroču un munīcijas apriti, kā arī, lai nelikumīgi pārvietotu tos pāri Latvijas robežai.

Lieta izskatīšanai nodota Siguldas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!