Igaunijas miljonārs Oļegs Osinovskis Daugavpilī gribējis remonetēt Latvijā izvietoto NATO bruņutehniku, svētdien intervijā TV3 raidījumam "Nekā Personīga" atzina pats uzņēmējs. Kā ziņo raidījums, Osinovska rūpnīca plāno piedalīties AS "Pasažieru vilciens" plānotajā vilcienu iepirkuma konkursā.

Jau vēstīts, ka 7. augustā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis AS "Latvijas dzelzceļš" bijušo prezidentu Uģi Magoni. Aizturēšana notikusi pēc Magoņa tikšanās Pērnavā ar Igaunijas miljonāru Oļegu Osinovski. Magoņa dienesta auto bagāžniekā atrasts pusmiljons eiro.

Raidījums norāda, ka miljonārs savā uzņēmumā esot ierosinājis dienesta izmeklēšanu, bet Magoni kukuļojis neesot. Sarunā ar "Nekā personīga" igauņu uzņēmējs atzīst, ka pats lūdzis Latvijas korupcijas apkarotājus neko nekomentēt, jo lietas pieminēšana kaitējot viņa biznesam.

"Katrs jūsu [preses – red.piez.] neuzmanīgs vārds noved pie tā, ka uzreiz sākas kaut kādas problēmas. Bankas sāk rakstīt mums vēstules – kas jums tur noticis? Pietur finansējumu, jo mēs nezinām. Ja tur ir kaut kāda problēma, iespējams, nākotnē, tad mēs varbūt pārāk riskējam. Ziniet, kā ir ar bankām – kad saule, tad viņi jums dod lietussargu, kad lietus, tad neatradīsi nevienu baņķieri," situāciju komentē koncerna "Skinest" īpašnieks.

"Nekā Personīga" norāda, ka Ukrainas krīzes dēļ sadarbību ar koncernu pārtraucis Krievijas dzelzceļš, bet Krievijā pāŗdot labotās lokomotīves esot palicis neizdevīgi rubļa vērtības krišanās dēļ. Vēl sarunā ar raidījumu Igaunijas miljonārs dusmas paudis saistībā ar Daugavpils domes lēmumu tramvajus iepirkt no Krievijas. Par to uzņēmējs esot nikns uz Daugavpils mēru Jāni Lāčplēsi. "Ja prokrieviski noskaņots Daugavpils pilsonis izvēlas prokrieviski noskaņotu mēriju, tad tā pērk Krievijas tramvajus. Un Krievijas tramvaji šodien Daugavpilī braukā par mūsu naudu, ko mēs nopelnījām Daugavpilī kā nodokļu maksātāji. Plus vēl vācu nodokļu maksātāju nauda aizgājusi uz Krieviju un šodien vienīgajā pilsētā Eiropā braukā Krievijas tramvaji," sacījis Osinovskis.

Uzņēmējs atzinis, ka draudzība ar Magoni viņam bijusi vajadzīga gan, lai saglabātu regulāros Latvijas dzelzceļa iepirkumus, gan lai palīdzētu ar sakariem Krievijas dzelzceļā. Kā iemeslu tam Osinovsksis norādījis, ka Magonis Krievijas dzelzceļa ikgadējās sanāksmēs sēdējis pie uzņēmuma prezidenta Jakuņina labās rokas. Savukārt

tagad Latvijas politiķu topā Osinovskim ir satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V). Tuvākajā laikā "Pasažieru vilciens" plānojot sākt trešo vilcienu iepirkuma konkursu, kur Osinovska Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca plānojot piedalīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!