Foto: F64
Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā apsūdzētais vīrietis, kurš 2,44 promiļu reibumā sēdes laikā ar nazi uzbrucis krimināllietā cietušās puses pārstāvim un viņu sadūris, neesot izskatījies aizdomīgs, portāls "Delfi" uzzināja Tiesu administrācijā (TA).

Vīrietis arī neesot tā izskatījies un uzvedies, lai liktu apsardzei pievērst pastiprinātu uzmanību, skaidroja TA.

TA norāda, ka visās rajonu tiesās un apgabaltiesās tiek nodrošināta fiziskā un tehniskā apsardze. Līgums par apsardzes nodrošināšanu ar pilnsabiedrību "RAS un BSS" noslēgts pērnā gada aprīlī. Saskaņā ar šo līgumu apsardzes darbinieki arī uz aizdomu pamata pārbauda apmeklētājus.

TA skaidro, ka vīrietis, kurš ceturtdien ar nazi uzbruka citam lietas dalībniekam, neesot izrādījis pazīmes, kas liktu apsardzes darbiniekam pievērst viņam pastiprinātu uzmanību.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā ceturtdien kāds apsūdzētais tiesas sēdē uzbruka cietušās puses pārstāvim un viņu sadūra.

Apsūdzētais vīrietis pēkšņi izvilcis nazi un, izsakot draudus, iedūris cietušā pārstāvim sejā.

Uzreiz pēc uzbrukuma agresīvi noskaņoto vīrieti aizturējuši apsargi, bet policisti 37 gadus veco uzbrucēju nogādājuši iecirknī. Tur likumsargi noskaidrojuši, ka uzbrucējs atradies 2,44 promiļu reibumā.

Par notikušo TA pieprasījusi attiecīgās apsardzes kompānijas paskaidrojumus, lai izvērtētu visus lietas apstākļus. Vienlaikus administrācija norāda, ka metāla detektori pieejamo budžeta līdzekļu robežās pašlaik ir ievietoti atsevišķās tiesās.
Tāpat par tiesu darbības nodrošināšanu atbildīgā iestāde norāda, ka normatīvie akti neparedz apsardzes darbiniekiem pilnvaras pārbaudīt tiesu apmeklētājus.

TA gan ierosinājusi priekšlikumus grozījumiem likumā "Par tiesu varu". Tie paredzētu valdībai tiesības noteikt drošības pamatprasības piekļuvei rajona tiesu, apgabaltiesu un zemesgrāmatu nodaļu telpām un teritorijai.

"Delfi" jau vēstīja, ka pret vīrieti policijā sākts kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu, un patlaban viņš atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, bet cietušais ir nodots mediķu aprūpē.

Uzbrukums noticis lietā, kurā apsūdzēts Klaidis Ostrovskis. Viņš apsūdzēts par svešas mantas prettiesisku iegūšanu vai izšķērdēšanu. Advokāts nogādāts Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centrā, liecināja aģentūras BNS rīcībā esošā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!