Foto: Shutterstock

Valsts policijas darbinieki šonedēļ aizturējuši kādu 1968.gadā dzimusi sieviete, pie kuras likumsargi atraduši un atsavinājuši aptuveni desmit gramus heroīna.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka 27.janvāra vakarā ap pulksten 21:00 Imantā policijas darbinieki par narkotisko vielu realizāciju aizturējuši kādu 1968. gadā dzimušu sievieti.

Sankcionētā kratīšanā sievietes dzīvesvietā likumsargi atrada un atsavināja aptuveni desmit gramus heroīna. Pēc likumsargu aplēsēm šāds narkotiku daudzums melnajā tirgū maksā aptuveni 1500 eiro.

Sieviete tika aizturēta un nogādāta policijas iecirknī, kur noskaidrots, ka viņa jau iepriekš bijusi sodīta par analoģisku gadījumu.

Pret sievieti sākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu realizēšanu. Šādam noziegumam likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētajai sievietei tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Savukārt 26.janvārī policijas darbinieki saņēma informāciju par vīrieti, kurš, iespējams, tirgo narkotiskās vielas. Pārbaudot saņemto informāciju, policisti Ģertrūdes ielā aizturēja kādu 1972.gadā dzimušu vīrieti.

Kratīšanu vīrieša dzīvesvietā policisti atrada un atsavināja aptuveni 15 gramus amfetamīna.

Pret aizturēto vīrieti sākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu realizēšanu.

Aizturētā vīrieša dzīvesvietā kratīšanas laikā atradās vēl četras personas, kuras radīja aizdomas, ka atrodas narkotisko vielu ietekmē. Visi vīrieši tika aizturēti un nogādāti policijas iecirknī.

Pārbaudē policisti pie viena no četriem aizturētajiem - 1967.gadā dzimuša vīrieša - atrada aptuveni 0,14 gramus heroīna. Vīrietis agrāk bijis sodīts par zādzībām.

Pārējos aizturētos likumsragi nogādāja narkotisko vielu ekspertīzes veikšanai.

Par šo gadījumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!