Foto: Shutterstock

Ceturtdien Valsts policija (VP) Rīgā, Imantā, aizdomās par seksuālu savas astoņus gadus vecās meitas izmantošanu aizturējusi 1978. gadā dzimušu vīrieti, informē VP pārstāve Gita Gžibovska.

Likumsargus par savām aizdomām informējusi meitenes māte. Šobrīd tiek pārbaudīti notikušā apstākļi un ir uzsākts kriminālprocess par mazgadīgas personas pavešanu netiklībā.

Informāciju no satrauktās sievietes policija saņēmusi ceturtdien, 23. februārī. Sieviete, pēc prombūtnes atgriežoties mājās, ieslēdza ģimenes datoru, kurā atvērusies interneta lapa ar bērnu pornogrāfiju.

Tas viņai radījis bažas par vīra seksuālajām nosliecēm pret maziem bērniem, tādēļ māte sākusi runāt ar savu astoņgadīgo meitu. Meitene pastāstījusi, ka tēvs viņu glāstījis un aizticis viņas intīmās vietas. Sieviete, kura iepriekš par notiekošo nav nojautusi, sazinājās ar policiju.

Likumsargi tēvu aizturējuši un nogādājuši policijas iecirknī. Aizdomās turētais iepriekš nav nonācis VP redzeslokā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 162. panta otrās daļas – par mazgadīgas personas pavešanu netiklībā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem.

Sestdien tiesa lems par drošības līdzekļa – apcietinājuma – piemērošanu aizturētajam.

VP aicina pieaugušos būt vērīgiem pret bērniem. Ja ir radušās vismazākās aizdomas, ka pret bērnu ir veiktas netiklas darbības, par to nekavējoties jāziņo policijai, zvanot 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!