Foto: DELFI Aculiecinieks
Atlīdzības par ārvalstīs izraisītiem ceļu satiksmes negadījumiem ar Latvijā reģistrētām automašīnām pērn izmaksāti seši miljoni latu, portālu “Delfi” informēja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā (LTAB).

Pēc Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja datiem, pēdējo trīs gadu laikā novērojams straujš kāpums izmaksātajām atlīdzībām par Latvijā reģistrēto transportlīdzekļu ārvalstīs izraisīto negadījumu zaudējumu atlīdzību.

Jau trīs gadus nemainīgi vislielākās atlīdzību summas tika izmaksātas par Vācijā (24%) notikušajiem negadījumiem, kam seko Lielbritānija (15%) un Polija (9%).

Kā liecina LTAB dati, 2012.gadā par ārvalstīs notikušiem negadījumiem pieņemti 3207 lēmumi par apdrošināšanas atlīdzību, kas ir par 12% vairāk nekā 2011.gadā un par 47% vairāk, nekā 2009.gadā. Ja 2009.gadā atlīdzību summa par ārvalstīs izraisītajiem negadījumiem bija vien 15% no kopējās atlīdzību summas, tad 2012. gadā tā jau ir 27%.

Kā norāda LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics, kopējās atlīdzību izmaksas OCTA tirgū, salīdzinot ar 2011.gadu, ir samazinājušās par 6,9%, bet ārvalstīs izraisītajiem ceļu satiksmes negadījumiem nav samazinājuma tendences. Tā kā ārvalstīs ir ievērojami augstākas vidējās atlīdzības cietušajiem, jo tiek apmaksāti arī, piemēram, līdzvērtīga transportlīdzekļa nomas izdevumi bojātā transportlīdzekļa remonta laikā, juridiskie pakalpojumi un citi, iepriekšminēto aspektu kopums izsauc atlīdzību īpatsvara pieaugumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!