Foto: stock.xchng
Aprīļa vidū Liepājas prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā par četru cilvēku saduršanu, no kurām viena persona mira, apsūdzēts agrāk sodīts vīrietis.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais 2013.gada novembrī sadūra četras personas, no kurām vienai personai tika nodarīti smagi miesas bojājumi, pēc kuriem iestājās cietušās personas nāve, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.  

Apsūdzētais noziedzīgos nodarījumus izdarīja savstarpējo strīdu laikā un dusmu uzplūdā. Viena cietusī persona no apsūdzētā noziedzīgajām darbībām cieta pat divas dienas pēc kārtas.

Apsūdzētais pēc noziedzīgu nodarījumu izdarīšanas aizbēga no Latvijas un šogad tika aizturēts Francijā par līdzīgu nodarījumu izdarīšanu, un tika izdots Latvijai.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 125.panta trešās daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei un pēc Krimināllikuma 130.panta otrās daļas - par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu.

Likums par šādiem nodarījumiem paredz kā sodu piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, kā arī brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Lieta izskatīšanai nodota Liepājas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!